Zorg voor een ander: communicatie, grenzen, signalering en mantelzorgZet jij je als vrijwilliger in (of wil jij je in gaan zetten) bij mensen met dementie of niet aangeboren hersenletsel of psychiatrische problematiek (autisme, ADHD, depressie)? Dan is deze trainingscyclus iets voor jou.

Voor wie

Vrijwilligers die zich in (willen gaan) zetten bij mensen met dementie of niet aangeboren hersenletsel of psychiatrische problematiek (autisme, ADHD, depressie).

Doelstelling en inhoud

Dit is een training voor vrijwilligers die zich in (willen gaan) zetten bij  mensen met dementie of niet aangeboren hersenletsel of psychiatrische problematiek (autisme, ADHD, depressie). Als je deze training gedaan hebt dan kan je (als je daarvoor openstaat) ook ingezet worden om mantelzorgers te ontlasten. Zodat deze even tijd heeft voor zichzelf en zo de zorg vol te kan houden. 

Na de training wordt je ook ondersteund door de organisatie waarvoor jij aan de slag gaat.  De training bestaat uit drie modules. (4 avonden)

De eerste module bestaat uit 2 avonden en is algemeen en is bedoeld als basis om het vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Hierin worden onderwerpen behandeld als: hoe communiceer ik op een prettige manier, hoe signaleer ik en wat doe ik met die signalen, hoe let ik op grenzen en hoe geef ik mijn eigen grenzen aan? 

 

De andere modules vind je eveneens op deze website, te weten:
* Dementie en NAH
* Wat is psychiatrie? Zoals autisme, ADHD en depressie.

 

Het is wenselijk dat de vrijwilligers alle modules volgen, maar afhankelijk van de interesse kan hier ook een keuze in worden gemaakt. Wil je je ook opgeven voor de andere modules dan dien je eerst de opgave voor deze module af te ronden en dan via het menu de volgende training aan te klikken.

Tijdsinvestering

Vier avonden. Iedere avond is van 19.30 tot 21.30 uur.

Kosten

Aan deze training zijn geen kosten verbonden. Wel verwachten we van de deelnemers, dat zij ook bereid zijn zich in te zetten bij één van de doelgroepen.

Trainer(s)

Berry van Dam

Bijeenkomsten

  1. donderdag 13-10-2022 19:30 uur
  2. donderdag 27-10-2022 19:30 uur

Beschikbare plaatsen

Er zijn nog 20 plaatsen beschikbaar.

Locatie

Stichting Carrefour
Harmen Visserplein 6
8302 BW Emmeloord

Bekijk in Google Maps

Het is wenselijk dat de vrijwilligers alle modules volgen, maar afhankelijk van de interesse kan hier ook een keuze in worden gemaakt. Indien je je voor meerdere modules aan wilt melden dan dien je eerst deze aanmelding volledig af te ronden. Daarna ga je via het menu door naar de volgende module.

Meld je aan

Tip een kennis of vriend(in) over deze opleiding

Volg ons ook op
<h4>vrijwilligerspuntnop.nl sitemap:</h4> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/home">Home</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen-overzicht">Opleidingen</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen-introductie">Introductie</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen">Actueel aanbod</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen-overzicht-compleet">Overzicht aangeboden opleidingen</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/agenda">Agenda</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/organisaties">Organisaties</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partners-overzicht">Partners</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partners">Partner worden</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partner-samenwerkingsovereenkomst">Voorbeeld Samenwerkingsovereenkomst</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partners-vrijwilligersacademie">Wie zijn onze partners</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/contact">Contact</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/privacy">Privacy</a><br />