Boek online een intakegesprek
Volg ons ook op
0527-630000

Vrijwilligers in de spotlight

Elke maand schenken we aandacht aan een vrijwilliger die zich inzet voor de maatschappij. De desbetreffende vrijwilliger van de maand geeft het 'stokje' door aan een andere vrijwilliger. Dit betekent in de praktijk dat de vrijwilliger in zijn/haar eigen omgeving op zoek gaat naar de volgende vrijwilliger van de maand.

 

Meer informatie:

Dieuwke Stiemsma

t: 06-83524418 of 0527-630000

e: vrijwilligerspunt@carrefour.nu

 

Juli 2018

Dijkfeestcommissie: 'Het is alweer juli en tevreden kijken we als organisatie terug op weer een onwijs geslaagde editie van Dijkfeest. De 43e alweer! Ook dit jaar ontbrak er niks aan de gouden formule: er waren weer veel bezoekers, enthousiaste vrijwilligers, er was genoeg gezelligheid en goede muziek.

Ieder jaar zijn we met veel plezier in de weer voor het mooiste feest in de polder: Dijkfeest! We vergaderen eens in de maand en zijn er het hele jaar druk mee. We leggen de tent vast, proberen de leukste bands op het feest te krijgen en zorgen dat er voldoende te drinken, eten en genieten is. Ook proberen we ieder jaar een beetje te vernieuwen. Zo bedachten we vorig jaar de cocktailbar en legden we de focus dit jaar op een extra tent.

Als organisatie zijn we een groep jongeren uit verschillende dorpen in de polder, en kennen we elkaar vaak al van eerdere activiteiten binnen de jongerenvereniging J19nu. Hierdoor wordt niet alleen hard gewerkt, maar is het ook gezellig. Iedereen heeft binnen de commissie een beetje zijn eigen ‘expertise’: elektriciteit, het regelen van de consumpties en het eten of juist het begeleiden van de vrijwilligers… Het zijn allemaal dingen die het feest mogelijk maken, maar uiteindelijk doen we alles samen. Die samenwerking en gezelligheid zorgen er niet alleen voor dat we een leuk feest neerzetten, maar ook dat we er zelf van genieten!

Ons favoriete moment van het jaar? Die laatste zaterdag van juni, klokslag 00.00 uur. We verzamelen met z’n allen op de Dijk en genieten van de menigte die op het feest uit z’n dak gaat. Trots kijken we elkaar aan en denken ‘Dit hebben we maar weer mooi gedaan.’ Kippenvel!

Zoals waarschijnlijk alle vrijwilligers die in de spotlight staan of hebben gestaan: omdat we er zo veel tijd in steken, is het heel leuk om de waardering te horen! Bedankt voor het schouderklopje, dat wij in deze maand in de spotlight mogen staan.' 

Juni 2018

Dorpsbelang Ens: 'Wat leuk dat het bestuur van Dorpsbelang Ens vrijwilliger(s) van de maand zijn! Bij Dorpsbelang Ens zijn we met een tiental enthousiaste mensen die samen het belang behartigen van de inwoners van Ens. Dat is heel divers. Het betekent dat we regelmatig overleg hebben met de gemeente, over bijvoorbeeld het hondenpoepbeleid, arbeidsmigranten, vliegveld Lelystad, groenonderhoud, en meer zaken die het dorp aan gaan. Maar er zijn ook contacten met de provincie, De Zorggroep, Mercatus en de andere dorpen in de Noordoostpolder. Daarnaast organiseren we activiteiten om de leefbaarheid in ons dorp te stimuleren. Denk aan het onderhoud van de kinderboerderij, de sportkooi, Koningsdag en 4 mei, de intocht van Sinterklaas, de dorpsborrel en nog vele andere activiteiten. Samen pakken we al deze zaken aan, vaak ook met de hulp van andere betrokken Ensenaren die met ons mee denken en doen. Het is heel afwisselend en leuk om op deze manier bij je eigen dorp betrokken te zijn. En heel fijn om te zien dat er zo veel Ensenaren zijn die zich belangeloos inzetten voor hun eigen dorp!'

V.l.n.r. boven: Herman Goes, Arno Rops, Manfred van 't Erve, Antoinette Haagsma, Edwin van der Kolk, Onder: Joost Kreulen, Harnita Jansen, Amy Blauw, Judith van Wieren en Naila Tigchelaar.

 

 

Mei 2018

Paul Paulus: 'Mijn naam is Paul Paulus en ik woon met vrouw in Ens. In januari 2009 ben ik begonnen als vrijwilliger bij Museum Schokland. In het begin 2 dagdelen, na twee maanden uitgebreid tot 3 ochtenden. Volgens de vrijwilligersovereenkomst waren de werkzaamheden toen: Het verrichten van hand- en spandiensten voor Museum Schokland. Nu is dat gewijzigd in: Ontvangst en begeleiding van het publiek tijdens activiteiten van het Cultuurbedrijf. Hierop zijn aanvullende werkzaamheden in onderling overleg mogelijk.

Die laatste zijn de hoofdmoot van mijn bezigheden en bestaan vooral uit klussen (van allerlei aard) en een handje helpen waar nodig.Vaak werk ik alleen (schilder-, opruim-, (niet specifiek) reparatie- en allerlei knutselwerk zoals schilderen, timmeren, schroeven, boren etc. Werk, waarbij meer handen nodig zijn, doe ik dikwijls samen met Henk Kloosterman (de conservator). Daarnaast help ik met het voorbereiden en inrichten van tentoonstellingen. Later ook weer het afbreken/opruimen. Nu de expositie geheel vernieuwd is, is daar weinig te doen. Maar buiten de zomertijd is er altijd wel werk. Ook zijn er dan bezoekers met wie ik dan een gezellig (informatief) praatje kan maken over de geschiedenis van Schokland.

Nog nooit ben ik met tegenzin naar Schokland gefietst. Een gezellig team van medewerk(st)ers om samen te werken en heel afwisselende bezigheden.

Dus: vrijwilligersWERK? Het is meer een HOBBY!'

 

April 2018

Vrijwilligersteam kerstdiner: 'Wat leuk. Ik kreeg bericht van het Vrijwilligerspunt dat wij, als vrijwilligers van het Nationale Ouderenfonds, de vrijwilligers van de maand april zijn geworden en of ik samen met de andere vrijwilligers een stukje zou willen schrijven. Natuurlijk willen wij dat. Niet zozeer om ons zelf in het zonnetje te zetten maar om te benadrukken hoe mooi, bijzonder en vooral belangrijk het is om hiervoor aandacht te geven. Afgelopen jaar ben ik benaderd door Carrefour met de vraag of ik (Saskia) coördinator wou worden van het Nationale Ouderenfonds Fonds om het kerstdiner te gaan organiseren. Doordat ik al een aantal jaren vrijwilliger was weet ik hoe bijzonder het is om eenzame ouderen een warm kerstgevoel te geven. Doordat ik bij de Zorggroep ONL werk, heb ik een netwerk om er voor te zorgen dat wij de juiste mensen kunnen benaderen die dit hard nodig hebben. Maar ik kan dit niet alleen organiseren. Samen met nog 4 anderen die ook weer hun eigen netwerk hebben, hebben wij onze schouders eronder gezet om te zorgen dat het een geslaagde avond werd. Samen met van der Valk en prachtig koor Cantabile en alle vrijwilligers die meegeholpen hebben was het een geweldige avond die als beloning nog een witte kerst gaf.'

Links boven: Cora Heestermans, Eline Moens.

Links onder: Patty Zwiers, Ruud Barendregt en Saskia Cornelis.

 

Maart 2018

Ellen Nelis: 'Mijn naam is Ellen Nelis. Inmiddels staan onze 3 kinderen op eigen benen en zijn we in het bezit van 2 kleinkinderen. Mijn vaste oppasdag is de vrijdag.

Verder werk ik inmiddels al weer 3 jaar op kinderboerderij de Stekplek als tuinvrijwilliger, nadat ik dit eerst 10 jaar op kinderboerderij het Emmelerbos heb gedaan. Ik ben hier één dag per week actief. Hier heb ik een aantal borders ontworpen en aangelegd en onderhoud deze ook. Verder zorg ik hier voor de invulling van de Bessienstuin. De courgettes, tomaten en augurken en het fruit worden verwerkt en te koop aangeboden. Al heel wat jaren ben ik van medio maart tot en met augustus gastvrouw in de Stekkentuin tijdens de open weekeinden en het Tulpenfestival.Verder heb ik als hobby genealogie. Er staan bij www.zoekakten.nl heel wat films met boeken met documenten online. Al enige tijd ben ik bezig een deel van deze films te indexeren.'

Februari 2018

Ankie van Maanen: 'Mijn naam is Ankie van Maanen ik ben getrouwd en we hebben 3 volwassen kinderen en 8 kleinkinderen waar ik ook met regelmaat vrijwillig oppas. Door een burn out raakte ik mijn baan in het onderwijs kwijt. Toen het beter met me ging ben ik gevraagd voor vrijwilligerswerk op de Stekplek. Dit is de kinderboerderij op Urk waar mensen met een beperking dagbesteding hebben. Op woensdagmiddag help ik daar in de binnen groep met handwerk, aan het loket en doe voorbereidende werkzaamheden. Op donderdagavond van september tot en met mei doe ik vrijwilligerswerk op het PRAK; dit is praktisch onderwijs aan mensen met een verstandelijke beperking. En sinds 2013 ben ik vrijwilliger bij de T.T.H: Terminale thuishulp Emmeloord-Urk. Bij de T.T.H waken we bij mensen thuis om de mantelzorgers te ontlasten en waken we in het Bijna Thuishuis. Voor deze vrijwilligersbaan volg je eerst een cursus en is er begeleiding waar je op terug kunt vallen.'

     

Januari 2018

Marrie van Til: 'Mijn naam is Marrie van Til, ben getrouwd, heb vier kinderen en 5 kleinkinderen. Na 18 jaar bij een onderwijsbureau te hebben gewerkt, kwam ik twee jaar terug in de WW. Via via hoorde ik van het In Between Café wat elke tweede donderdag van de maand een ochtend verzorgde voor werkzoekenden in buurthuis 'De Brulboei'. Een jaar terug eindigde het In Between Café, vanwege gebrek aan mensen die de leiding wilden nemen. Degenen die de kar trokken hadden inmiddels een baan gekregen. Onder leiding van Lucienne van den Hurk, van Carrefour, is er toch een nieuw groepje ontstaan wat zich er voor in wilde zetten. We draaien nu onder de naam WerkZoekenden Café Noordoostpolder en organiseren iedere derde donderdag van de maand in de FlevoMeer Bibliotheek een ochtend, waarbij we iemand uitnodigen die iets te vertellen heeft wat voor ons als werkzoekenden van belang is. Ons werkgroepje bestaat momenteel uit vier personen. We denken er met z'n allen over na, wie we uit kunnen nodigen voor de morgen en ondernemen actie. We zorgen dat er een persbericht in de krant komt, zodat mensen op de hoogte zijn van het onderwerp wat behandeld wordt. Ook sturen we een berichtje naar enkele organisaties die er belang bij hebben. De vaste bezoekers krijgen een uitnodiging via de mail. Om de beurt zijn we de gastvrouw/heer op de donderdagmorgen. We heten iedereen welkom en stellen de spreker voor. De gastvrouw/heer zorgt ook voor een kleine attentie voor de spreker. Er wordt ook een verslag van de ochtend gemaakt en doorgestuurd naar de werkgroep. Lucienne heeft ons de eerste keren begeleid en nog wat tips gegeven. Nu gaan we zelfstandig verder, maar kunnen eventueel op haar terugvallen. Tot slot.. mochten er nog vrijwilligers zijn die ons team willen ondersteunen, van harte welkom!'

 

                                                                                             

 

Benieuwd wie de vrijwilligers van 2017 waren?

Volg ons ook op
<h4>vrijwilligerspuntnop.nl sitemap:</h4> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/home">Home</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vacaturebank">Vacaturebank</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vacature-zoeken">Vacature zoeken</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/doorlopendevacatures">Doorlopende vacatures</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/korteklussen">Korte klussen</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vrijwilliger-biedt-zich-aan">Vrijwilliger biedt zich aan</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/organisatie-aanmelden">Organisatie aanmelden</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vacaturebeheer">Vacaturebeheer</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vrijwilligers">Vrijwilligers</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vertrouwenspersoon">Vertrouwenspersoon</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/keuzetesten">Keuzetesten</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/veelgestelde-vragen-vrijwilligers">Veelgestelde vragen</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vrijwilligersverzekering-vrijwilligers">Vrijwilligersverzekering</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vrijwilligers-in-de-spotlight"><b>In de spotlight</b></a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/organisaties">Organisaties</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/informatie">Informatie</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vrijwilligersovereenkomst">Vrijwilligersovereenkomst</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vrijwilligersverzekering">Vrijwilligersverzekering</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/verklaring-omtrent-gedrag">Verklaring Omtrent Gedrag</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/organisaties-misbruik">Vertrouwenspersoon</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/veelgestelde-vragen-organisaties">Veelgestelde vragen</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/uitleen-presentatiematerialen">Uitleen presentatiematerialen</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/http://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie">Academie</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/projecten">Projecten</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/beursvloer">Beursvloer</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/nldoet">NLdoet</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/groennop">GroenNOP</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vrijwilligersmarkt">Vrijwilligersmarkt</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/maatschappelijk-betrokken-ondernemen">Maatschappelijk Betrokken Ondernemen</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/goede-doelen">Goede doelen</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/meedoen-als-vrijwilliger">Meedoen als vrijwilliger</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/aan-de-slag">Aan de slag</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/http://www.vrijwilligerspuntnop.nl/beursvloer">Beursvloer</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/gastenboek">Gastenboek</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/gastenboekinzien">Inzien</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/gastenboekschrijven">Schrijven</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/contact">Contact</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/privacy">Privacy</a><br />