Boek online een intakegesprek
Volg ons ook op
0527-630000

 

Oktober 2019

Vrijwilligers van Het Saalicon (Creil):

Maandag 14 oktober nam Luciënne afscheid van ons als vrijwilligers van de Open Inloop Saalicon Creil. In 2003 zijn we gestart in het Saalicon met 4 vrijwilligers wat destijds nog Stichting Welzijn Ouderen was. Toen Lucienne kwam werd het Carrefour, wat even wennen was. We begonnen enthousiast koffieochtenden te organiseren en vroegen ons af hoe we dit rond konden zetten, maar geen probleem, al snel boden enkele dames zich aan om te helpen als gastvrouw, zelfs heren boden het aan. In een ommezien waren er meer dan 30 vrijwilligers, onvoorstelbaar! We waren er erg blij mee en dat zijn we nog. Het enthousiasme is er nog steeds en de sfeer bij de Open Inloop is altijd goed.

Elke morgen kan men van 10.00 tot 11.00 uur koffie drinken. Ook zondagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur is men welkom. We zijn altijd blij als we weer eens nieuwe gezichten binnen zien komen en gelukkig blijven ze na die eerste keer steeds terugkomen en dat zegt genoeg. De verhoudingen onderling zijn erg leuk, er valt altijd wel iemand voor je in als je onverwachts een keer niet kan of er wordt geruild. Er zijn zelfs nog een aantal 80+ die koffie schenken, en met plezier!

Ook kunt u op maandag en donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur heel de dag komen voor € 10,00 euro per dag inclusief warme maaltijd en de hele dag door activiteiten zijn er o.a. gym, spellen, en creatieve dingen. Wordt ook verzorgd door onze vrijwilligers iedereen is welkom met of zonder indicatie.

Natuurlijk vergeten we ook de activiteitencommissie niet. Ze zorgen voor de leuke dingen in en buiten het Saalicon. Niet alleen voor de ‘koffiedrinkers’ maar voor iedereen in het dorp die mee wil. Er zijn altijd auto’s beschikbaar voor iedereen dus geen vervoer is geen bezwaar. Deze commissie bestaat uit 5 personen.

Daarnaast is er elke laatste zaterdag van de maand een ‘herstel-ochtend’. “WAARDEER – en REPAREER”. Dus heeft iemand iets stuk (hout, naai of elektra) kan men naar de ‘herstel-ochtend’ tussen 10 uur en 12 uur binnenlopen. Wilt u een keer lekker eten, u krijgt voor € 10,00 euro een heerlijke maaltijd voorgeschoteld. Dit is op de 2e maandagavond van de maand van 17.30 uur tot 19.30 uur. U gaat dan ‘AAN TAFEL”.

Op de laatste donderdag van de maand is er de grote club ‘maaltijd’, ook voor € 10,00 euro en deze is van 12 uur tot 13.30 uur. En alles wordt gekookt door onze vrijwilligers. Elke week is er Koersbal. Daar is veel animo voor. Ook is er een werkgroep voor Ontwikkeling van Creil, met name Het Saalicon.

Wij hebben er ontzettend veel plezier in met alle vrijwilligers we zijn er met elkaar en voor elkaar iedereen is welkom!

Vriendelijke groet, De vrijwilligers van de Open inloop Saalicon Creil.

                                                                                                                                                             

Juni 2019

Roelina Lensen: Via Facebook werd ik getaged in een bericht, waarin er gezocht werd naar iemand die de rollator van een slechtziende man kon pimpen. Ik werk als Airbrush Artist, dus zou de rollator kunnen spuiten. Zelf was ik nog aan het revalideren van een ongeluk. Echt aan het werk gaan ging op dat moment nog even niet. Het leek me wel leuk om dit te kunnen doen voor de slechtziende meneer. Hij een rollator die goed zichtbaar werd, en ik weer iets wat op werk leek, zonder dat er druk op zat. Leuke uitdaging ook gelijk, want ik heb al veel verschillende dingen gespoten o.a. bodypaints, de suikerpot, canvassen, motortank, de koelkast, enz. Een rollator had ik nog niet eerder gedaan. Ik ging langs bij de meneer om kennis te maken, en te kijken hoe we er een persoonlijke tintje aan konden geven. Het was een leuke kennismaking en meneer bleek meerdere interesses te hebben waar ik wel wat mee kon. Zo had hij een liefde voor delfts blauw.

Het leek ons wel handig om uit te gaan van de basis van een echte slechtziende rollator. Wit met rode strepen zodat de voorbijgangers wel zouden herkennen dat zij extra op moet letten. En dan met delfts blauw verdere uitwerkingen te doen. Zo zou het echt een persoonlijke rollator worden, en ook herkenbaar zijn als slechtzienden rollator.

Ik heb de rollator afgeplakt, wit gespoten en aan de onderkant knalgeel gemaakt, omdat een overloop van kleur gewoon tof is. Daarna rode lijnen erop gespoten en op de witte vlakken blauwe tekeningen gemaakt van o.a. tulpjes, klompen en de poldertoren.

Voorop heb ik nog een paar extra ogen gezet die mee kunnen kijken op de weg, altijd handig toch?! Zie onderstaande foto met het eindresultaat :).

April 2019

Sietske Stoker-Jonkmans: 'Toen ik trouwde was het geen gewoonte dat je als vrouw een baan had. Mijn “baan” als vrijwilliger begon toen ik mijn eerste kind had gekregen. Van huis uit was mij geleerd om regelmatig iets voor anderen te doen.

Ik heb bijna 30 jaar bij de UVV (Unie van Vrijwilligers) gewerkt in het ziekenhuis. Heb daar alle functies vervuld die er mogelijk waren, ook bestuurswerk. Toen het ziekenhuis sloot ben ik mijn werk gaan versnipperen.

Tegenwoordig doe ik in alle drie verzorgingshuizen een activiteit, bijvoorbeeld kaarten maken, lezen en wandelen met bewoners en vooral veel praten, want de ouderen zitten vol verhalen.

Ik ben elke week een morgen in een inloophuis om daar verschillende dingen te doen, maar dat is weer een heel andere doelgroep. Ook verzorg ik de catering van de avonden bij het Alzheimer Trefpunt, samen met nog vier andere vrijwilligers, maar ook dat is weer een hele andere tak. Verder verzorg ik nog verschillende dingen bij de kerk, waaronder bezoekwerk. Ook bezoek ik regelmatig ouderen die ik ken.

Binnenkort word ik 80 jaar maar ik moet er niet aan denken dit werk te moeten missen. Ik heb zoveel geleerd van alle deze dingen, het is de leerschool van mijn leven geweest en ik heb er veel kennis van op gedaan. Mijn belangstelling is er breed door geworden en ik ga ook graag op een barricade staan, vooral voor de ouderenzorg.

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven, je doet er vrienden en contacten op en het geeft je leven een doel.

Echter: vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend, er wordt op je gerekend!!! Vrijwilligerswerk doe je 50% voor een ander en 50% omdat je het zelf leuk vindt. Je kunt uitzoeken wat je het beste ligt, want de behoefte aan vrijwilligers is groot!!!!'

Januari 2019

STIP Emmeloord: Van deelnemer naar vaste vrijwilliger bij STIP Emmeloord.

Ons verhaal als vaste vrijwilligers door Jan en Minette,

'Sinds 2011 zijn wij bekend met STIP (Steun en informatiepunt GGZ). Via onze zoon ben ik als zijn moeder een keer meegegaan naar het eetcafé, zo ben ik erin gerold. In die tijd had ik behoefte aan meer sociaal contact, na een poosje ging ik mee doen met de kookbeurten. Ik leerde de mensen zo wat beter kennen. In die tijd was er nog een betaalde kracht die het coördineerde. Maar toen de gemeente deze ondersteuning niet meer gaf, stopte zij ermee. En als klap op de vuurpijl moesten we ook nog het gebouw uit omdat we de huur niet op konden brengen. De vaste vrijwilligster die onder haar stond heeft toen nog een hele tijd de kar getrokken, gelukkig kon zij een onderkomen vinden, maar daar moesten we al gauw weer uit. Uiteindelijk kregen we onderdak bij servicepunt GGZ. Wij mogen gebruik maken van hun keuken. Toen die vaste vrijwilliger een betaalde baan kreeg moest zij ook verstek laten gaan. Hiermee dreigde STIP te verdwijnen. Dat lieten mijn man en ik niet op zich zitten. We besloten om dan zelf maar elke donderdag voor de trouwe groep te gaan koken. Er zijn bij ons altijd drie gangen en je betaald daarvoor 3,00. En.. zit je een keer krap dan knijpen wij graag een oogje dicht. We proberen ook elk jaar een leuke dag te organiseren, zoals een BBQ en vorig jaar in september hebben we een high tea bij Samen in Emmeloord genuttigd wegens het vijfjarig vrijwilligers zijn. STIP is een plek waar je even gezellig met elkaar kan babbelen, maar ook als je ergens mee zit dan kan je hier je verhaal kwijt. Ook als je even iemand onder vier ogen wil spreken maken we tijd. Samen met Kwintus zijn we mee verhuisd naar de Bouwerskamp waar we met ondersteuning van de Jumbo een gevarieerde maaltijd kunnen serveren. Dit geeft ons de mogelijkheid om een bredere ondersteuning te geven aan de deelnemers van de eetgroep.

Tot ziens bij STIP eetcafé Emmeloord!'

Project crisiskaart,

Sinds afgelopen zomer heeft STIP Flevoland het project crisiskaart op zich genomen voor de provincie. Door de crisiskaart kan een verward persoon de regie houden over het verloop en behandeling van zijn crisis. Hiermee wordt voorkomen dat een verward persoon die aangetroffen wordt door hulpverleners zoals de politie of ambulance in een cel terecht komt. Deze crisiskaart wordt samengesteld op het moment dat de persoon zich goed voelt en aanspreekbaar is door de crisiskaart consulent.

Volg ons ook op
<h4>vrijwilligerspuntnop.nl sitemap:</h4> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/home">Home</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vacaturebank">Vacaturebank</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vacature-zoeken">Vacature zoeken</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/allevacatures">Alle vacatures (doorlopende en korte klussen)</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/organisatie-aanmelden">Organisatie aanmelden</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vacaturebeheer">Vacaturebeheer</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vrijwilligers">Vrijwilligers</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vertrouwenspersoon">Vertrouwenspersoon</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/keuzetesten">Keuzetesten</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/veelgestelde-vragen-vrijwilligers">Veelgestelde vragen</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vrijwilligersverzekering-vrijwilligers">Vrijwilligersverzekering</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vrijwilligers-in-de-spotlight">In de spotlight</a><br /> --<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vrijwilligers-in-de-spotlight-vrijwilligers-in-de-spotlight-2016"><b>Vrijwilligers in de spotlight </b></a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/organisaties">Organisaties</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/organisaties-tips-om-vrijwilligers-te-vinden">Tips om vrijwilligers te vinden</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/informatie">Informatie</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vrijwilligersovereenkomst">Vrijwilligersovereenkomst</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vrijwilligersverzekering">Vrijwilligersverzekering</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/verklaring-omtrent-gedrag">Verklaring Omtrent Gedrag</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/organisaties-misbruik">Vertrouwenspersoon</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/veelgestelde-vragen-organisaties">Veelgestelde vragen</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/http://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie">Academie</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/projecten">Projecten</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/maatschappelijk-betrokken-ondernemen">Maatschappelijk Betrokken Ondernemen</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/meedoen-als-vrijwilliger">Meedoen als vrijwilliger</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/aan-de-slag">#Meedoen (voorheen Aan de Slag)</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/gastenboek">Gastenboek</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/gastenboekschrijven">Schrijven</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/gastenboekinzien">Inzien</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/contact">Contact en privacy</a><br />