E-learning Signalen ouderenmishandeling herkennenSoms komen vrijwilligers die met ouderen werken situaties tegen waarin ze het gevoel hebben dat er iets mis is. Sinds wanneer heeft mevrouw die blauwe plek bij haar oog? En waarom is er ineens geen eten meer in de ijskast van meneer?

Voor wie

De e-learning Veilig ouder worden richt zich op vrijwilligers die bij ouderen over de vloer komen, om hulp te bieden bij de administratie of de belastingaangifte, als ouderenadviseur of om samen koffie te drinken of een activiteit te ondernemen.

Doelstelling en inhoud

Ouderenmishandeling of ontspoorde mantelzorg

Er kan sprake zijn van een vorm van ouderenmishandeling of ontspoorde mantelzorg. Maar wat verstaan we hier precies onder? Welke groepen hebben er vaker mee te maken? Hoe kun je het herkennen? En wat kun je als vrijwilliger doen? Op deze vragen geeft de e-learning Veilig ouder worden antwoord.

Oefenen met drie situaties

De e-learning presenteert drie situaties van senioren die mogelijk te maken hebben met een vorm van ouderenmishandeling. Met deze situaties gaat de vrijwilliger oefenen hoe te reageren. Naast tips en adviezen is ook nadere informatie opgenomen over verschillende vormen van ouderenmishandeling, financieel misbruik en ontspoorde mantelzorg.

Movisie heeft de e-learning in opdracht van het ministerie van VWS ontwikkeld in samenwerking met ouderenorganisaties en met vrijwilligers van o.a. Humanitas en KBO/PCOB. De e-learning is gratis en kan gemakkelijk vanuit huis gevolgd worden. 

Kosten

Gratis.

Aanmeldingen

Voor meer informatie en aanmeldingen, ga naar de website van de organisator.

Beschikbare plaatsen

Locatie

De E-learning kan individueel thuis gevolgd worden.

Tip een kennis of vriend(in) over deze opleiding

Volg ons ook op
<h4>vrijwilligerspuntnop.nl sitemap:</h4> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/home">Home</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen-overzicht">Opleidingen</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen-introductie">Introductie</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen">Actueel aanbod</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen-overzicht-compleet">Overzicht aangeboden opleidingen</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/agenda">Agenda</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/organisaties">Organisaties</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partners-overzicht">Partners</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partners">Partner worden</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partner-samenwerkingsovereenkomst">Voorbeeld Samenwerkingsovereenkomst</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partners-vrijwilligersacademie">Wie zijn onze partners</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/contact">Contact</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/privacy">Privacy</a><br />