Actueel aanbod

Je hebt het vermoeden dat iemand in je omgeving eenzaam is. In deze training leer je meer over eenzaamheid, de gevolgen hiervan en wat je voor iemand kunt betekenen.

Goed omgaan met levensvragen en zingeving is niet altijd gemakkelijk. Om dit te illustreren hebben Reliëf en Vilans drie praktijksituaties uitgewerkt in een korte e-learning. Hoe ga jij het gesprek aan met cliënten en medewerkers?

Iemand in je omgeving gaat door een moeilijke periode in zijn leven waarin hij veel stress ervaart. Wat kun je voor hem of haar betekenen? Dat leer je in deze training.

In maart 2022 zijn er weer Gemeenteraadsverkiezingen. NOV heeft een lobbypakket samengesteld waarmee vrijwilligersorganisaties kunnen leren hoe ze het beste de lobby in kunnen zetten voor hun goede doel. Dit is deel 1

In maart 2022 zijn er weer Gemeenteraadsverkiezingen. NOV heeft een lobbypakket samengesteld waarmee vrijwilligersorganisaties kunnen leren hoe ze het beste de lobby in kunnen zetten voor hun goede doel. Dit is deel 2

In maart 2022 zijn er weer Gemeenteraadsverkiezingen. NOV heeft een lobbypakket samengesteld waarmee vrijwilligersorganisaties kunnen leren hoe ze het beste de lobby in kunnen zetten voor hun goede doel. Dit is deel 3

In maart 2022 zijn er weer Gemeenteraadsverkiezingen. NOV heeft een lobbypakket samengesteld waarmee vrijwilligersorganisaties kunnen leren hoe ze het beste de lobby in kunnen zetten voor hun goede doel. Dit is deel 4

In deze demoversie kunnen mensen oefenen met het voeren van een gesprek met de dokter.

Er zijn meerdere cursussen: EHBO voor je baby en kinderen, EHBO in en om het huis, outdoor EHBO, sport EHBO en eerste hulp bij drank en drugsongevallen.

"Voordat je anderen kunt aansturen, moet je eerst leiderschap over je eigen leven hebben." Deze uitspraak vormt de basis van deze e-learning.

Als maatje bied je persoonlijk contact en wil je iemand tijdelijk ondersteunen. Dit levert ook uitdagingen op, want waar liggen de grenzen? Je krijgt tevens tips hoe je een goede gesprekspartner kunt zijn.

Ben je vrijwilliger en kom je regelmatig in contact met mensen met dementie? Volg deze training en leer hoe je goed met hen omgaat in verschillende situaties.

In deze e-learning kom je meer te weten over mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Je ontdekt wat ASS is en hoe je mensen met ASS beter kunt begeleiden.

In deze e-learning gaat het over mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Je leert hoe je ze herkent en hoe zij functioneren op cognitief en sociaal emotioneel gebied. Ook krijg je tips voor het hanteren van een effectieve communicatie.

In deze e-learning module leer je over het ergonomisch werken met je computer om klachten aan je rug, nek, schouders en handen te voorkomen.

Verbeter je Analytics-vaardigheden met gratis online cursussen.

Deze online training gaat over het gebruik van sociale media als communicatiekanaal voor vrijwilligersorganisaties voor verschillende doeleinden. Heb je het idee dat jullie organisatie meer zou kunnen profiteren van sociale media?

Twee personen die exact hetzelfde verhaal vertellen. Waarom boeit de ene persoon wel en de ander niet?

Vrijwilligersbeleid verschaft duidelijkheid aan alle betrokkenen binnen de organisatie hoe het vrijwilligerswerk in georganiseerd. Deze module helpt je stapsgewijs bij het maken van een vrijwilligersbeleid.

In deze online training leer je aan de hand van een stappenplan, opdrachten en praktijkvoorbeelden, hoe je een campagne opzet om vrijwilligers te werven voor jouw organisatie of project. Je werkt zelfstandig de online opdrachten door.

Modern vrijwilligersmanagement.

Wat zijn sociale netwerken, waar dienen ze voor en wat zijn dilemma's.

Hoe kun je het beste omgaan met vrijwilligers die uit andere dan de eigen motivatie vrijwilligerswerk komen doen.

Het schenken van alcohol breng grote verantwoordelijkheid met zich mee. Voordat je als barvrijwilliger aan de slag kunt, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Door het doen van deze Free Learning Module kun je jezelf basiskennis bijbrengen over wat ‘Niet zichtbare beperkingen’ zijn en hoe je daar in je communicatie rekening mee kunt houden.

Acht informatieve animatiefilms over het werk van besturen, over de uitdagingen en tips.

Soms komen vrijwilligers die met ouderen werken situaties tegen waarin ze het gevoel hebben dat er iets mis is. Sinds wanneer heeft mevrouw die blauwe plek bij haar oog? En waarom is er ineens geen eten meer in de ijskast van meneer?

Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag?

In de gratis basistraining GOED omgaan met dementie leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen.

Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training over.

Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken.

Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training krijg je tips om daar samen iets aan te doen.

Bij vrijwilligerswerk komen ook emoties kijken. Het is niet altijd even makkelijk om daar goed mee om te gaan. Hoe je emoties herkent en bespreekbaar maakt, staat centraal in deze training.

In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken.

Het begeleiden van vrijwilligers is een vak op zich. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden.

In Nederland zijn ieder jaar 119.000 kinderen thuis niet veilig. Zij krijgen weinig aandacht en liefde, worden geslagen, misbruikt of zijn getuige van geweld. Als vrijwilliger kun je het vermoeden hebben dat er iets aan de hand is. Wat doe je dan?

Volg ons ook op
<h4>vrijwilligerspuntnop.nl sitemap:</h4> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/home">Home</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen-overzicht">Opleidingen</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen-introductie">Introductie</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen"><b>Actueel aanbod</b></a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen-overzicht-compleet">Overzicht aangeboden opleidingen</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/agenda">Agenda</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/organisaties">Organisaties</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partners-overzicht">Partners</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partners">Partner worden</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partner-samenwerkingsovereenkomst">Voorbeeld Samenwerkingsovereenkomst</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partners-vrijwilligersacademie">Wie zijn onze partners</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/contact">Contact</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/privacy">Privacy</a><br />