Actueel aanbod

"Voordat je anderen kunt aansturen, moet je eerst leiderschap over je eigen leven hebben." Deze uitspraak vormt de basis van deze e-learning.

Volg de cursus in je eentje, of samen met je partner of huisgenoten. Ga aan de slag met iets waar je anders misschien geen tijd voor hebt, en besteed je tijd thuis op een leuke en nuttige manier. Schrijf je in voor de thuiscursus.

Je leert wat laaggeletterdheid is, hoe je dit signaleert en bespreekbaar maakt met je cliënt. Je krijgt tips over hoe je jouw cliënt kunt doorverwijzen naar een geschikt aanbod.

In deze demoversie kunnen mensen oefenen met het voeren van een gesprek met de dokter.

Ben je vrijwilliger en kom je regelmatig in contact met mensen met dementie? Volg deze training en leer hoe je goed met hen omgaat in verschillende situaties.

In deze e-learning kom je meer te weten over mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Je ontdekt wat ASS is en hoe je mensen met ASS beter kunt begeleiden.

Als maatje bied je persoonlijk contact en wil je iemand tijdelijk ondersteunen. Dit levert ook uitdagingen op, want waar liggen de grenzen? Je krijgt tevens tips hoe je een goede gesprekspartner kunt zijn.

In deze e-learning gaat het over mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Je leert hoe je ze herkent en hoe zij functioneren op cognitief en sociaal emotioneel gebied. Ook krijg je tips voor het hanteren van een effectieve communicatie.

Vrijwilliger en bezoeker tevreden naar huis door het geven van aandacht aan de ander.

Je roept een halt toe aan de negatieve gevolgen van dat gedrag voor jou of de omgeving.

Je roept een halt toe aan de negatieve gevolgen van dat gedrag voor jou of de omgeving.

Aan de hand van tien vragen over de AVG kom je erachter of jouw organisatie op de juiste weg is om de privacy van belanghebbenden te garanderen en boetes te voorkomen.

Managen van een vrijwilligersorganisatie deel 1.

Managen van een vrijwilligersorganisatie deel 2.

Managen van een vrijwilligersorganisatie deel 3.

Verbeter je Analytics-vaardigheden met gratis online cursussen.

Deze e-learning van Kennisplatform Integratie & Samenleving geeft je meer inzicht in jezelf en vergroot je vaardigheden in het omgaan met mensen met een migratieachtergrond.

Deze online training gaat over het gebruik van sociale media als communicatiekanaal voor vrijwilligersorganisaties voor verschillende doeleinden. Heb je het idee dat jullie organisatie meer zou kunnen profiteren van sociale media?

Twee personen die exact hetzelfde verhaal vertellen. Waarom boeit de ene persoon wel en de ander niet?

Tijdens deze online cursus van Movisie leer je hoe je financiële problemen bij iemand kunt signaleren en vervolgens begeleiden. Je wordt je meer bewust van je eigen rol als professional en je weet welke instanties je kunt inschakelen voor hulp.

Vrijwilligersbeleid verschaft duidelijkheid aan alle betrokkenen binnen de organisatie hoe het vrijwilligerswerk in georganiseerd. Deze module helpt je stapsgewijs bij het maken van een vrijwilligersbeleid.

Je leert wat zelfregie is en hoe je als professional meer kunt werken vanuit zelfregie.

In deze online training leer je aan de hand van een stappenplan, opdrachten en praktijkvoorbeelden, hoe je een campagne opzet om vrijwilligers te werven voor jouw organisatie of project. Je werkt zelfstandig de online opdrachten door.

Modern vrijwilligersmanagement.

Wat zijn sociale netwerken, waar dienen ze voor en wat zijn dilemma's.

Hoe kun je het beste omgaan met vrijwilligers die uit andere dan de eigen motivatie vrijwilligerswerk komen doen.

Het schenken van alcohol breng grote verantwoordelijkheid met zich mee. Voordat je als barvrijwilliger aan de slag kunt, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Door het doen van deze Free Learning Module kun je jezelf basiskennis bijbrengen over wat ‘Niet zichtbare beperkingen’ zijn en hoe je daar in je communicatie rekening mee kunt houden.

Acht informatieve animatiefilms over het werk van besturen, over de uitdagingen en tips.

Soms komen vrijwilligers die met ouderen werken situaties tegen waarin ze het gevoel hebben dat er iets mis is. Sinds wanneer heeft mevrouw die blauwe plek bij haar oog? En waarom is er ineens geen eten meer in de ijskast van meneer?

Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag?

In de gratis basistraining GOED omgaan met dementie leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen.

Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training over.

Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken.

Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training krijg je tips om daar samen iets aan te doen.

Bij vrijwilligerswerk komen ook emoties kijken. Het is niet altijd even makkelijk om daar goed mee om te gaan. Hoe je emoties herkent en bespreekbaar maakt, staat centraal in deze training.

In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken.

Het begeleiden van vrijwilligers is een vak op zich. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden.

Jij bent op zoek naar enthousiaste, welwillende en geschikte vrijwilligers. Heb jij jezelf wel eens afgevraagd of jouw organisatie aantrekkelijk genoeg is en of je kunt inspelen op hun wensen?

In Nederland zijn ieder jaar 119.000 kinderen thuis niet veilig. Zij krijgen weinig aandacht en liefde, worden geslagen, misbruikt of zijn getuige van geweld. Als vrijwilliger kun je het vermoeden hebben dat er iets aan de hand is. Wat doe je dan?

Ieder uur overlijden in Nederland gemiddeld twee mensen aan een hart- of ademhalingsstilstand. Bij sommige slachtoffers is dit te voorkomen. Als omstanders reanimatie kunnen toepassen, kunnen daarmee levens worden gered; ook jouw leven!

Om verenigingen te helpen met het binden en behouden van jeugd ontwikkelde NOC/NSF de workshop Binden en behouden van jeugd. Met deze scholing krijgen verenigingen tips en tricks voor het behouden van de specifieke doelgroep tussen de 13 en 18 jaar.

Wanneer een sporter een blessure oploopt, is het belangrijk om specifieke kennis te hebben van EHBO aan sporters. Handelen op de juiste manier voorkomt erger en bespoedigt het herstel. Daardoor blijft sporten leuk, veilig en verantwoord.

Volg ons ook op
<h4>vrijwilligerspuntnop.nl sitemap:</h4> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/home">Home</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen-overzicht">Opleidingen</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen-introductie">Introductie</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen"><b>Actueel aanbod</b></a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen-overzicht-compleet">Overzicht aangeboden opleidingen</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/agenda">Agenda</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/organisaties">Organisaties</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partners-overzicht">Partners</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partners">Partner worden</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partner-samenwerkingsovereenkomst">Voorbeeld Samenwerkingsovereenkomst</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partners-vrijwilligersacademie">Wie zijn onze partners</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/contact">Contact</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/privacy">Privacy</a><br />