Overzicht van aangeboden opleidingen

De onderstaande opleidingen zijn inmiddels gegeven. Je kunt je hier oriënteren op ons aanbod. Voor vragen kun je ons mailen.

Communicatie vrijwilligers

Onderlinge communicatie tussen mensen of groepen mensen via social media kan een struikelblok zijn. Daarbij kan het gebeuren dat de verzonden tekst bij de ontvangende partij niet goed begrepen of anders geïnterpreteerd wordt. Waarbij achteraf vaak blijkt dat zo'n mededeling beter in een persoonlijk gesprek of in een vergadering gedaan had kunnen worden. De trainingsavond gaat over wat wel en niet kan in de communicatie via de social media. Wat zijn de risico's om iets op een bepaalde manier te brengen of te zeggen via deze weg. Kortom hoe zit communiceren via social media in elkaar?

 

Eenzaamheid nader beschouwd 

Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid organiseert Carrefour een informatiebijeenkomst 'Eenzaamheid, nader beschouwd' voor de inwoners van Noordoostpolder. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Iedereen kan met eenzaamheid te maken krijgen. Bij zichzelf of bij een ander. Het doel van deze bijeenkomst is om inzicht te krijgen in het thema eenzaamheid. Vragen als wat is eenzaamheid, hoe ontstaat het, gevolgen, risicogroepen, signalering en goede voorbeelden komen aan de orde.

 

Cursus in Balans

Een evenwicht vinden in geven en ontvangen om de zorg zo lang mogelijk vol te houden. Het doel van de cursus ‘In Balans’ is bewustwording van de eigen situatie, gedrag, wensen of behoeftes in relatie tot de rol als mantelzorger. In de cursus wordt onder andere geleerd grenzen te bewaken, goed met eigen energie om te gaan en het leven bewust in te vullen. Ook is er veel aandacht voor bewustwording van eigen kwaliteiten en hoe deze te benutten. Er wordt gebruik gemaakt van gastdocenten om praktische ervaring op te doen. Zorg je goed voor jezelf, dan kun je ook beter voor iemand anders (blijven) zorgen.

 

Cursus moderne sportsponsoring

Veel verenigingen zijn op zoek naar sponsoren om hun ambities te kunnen verwezenlijken of hun voortbestaan te garanderen. Maar hoe vind je de juiste sponsoren, hoe bind je deze aan de vereniging en bovenal hoe behoud je hen. Immers een sponsor behouden is makkelijker dan er een vinden. Maar wat zijn de sleutels tot een succesvolle samenwerking? Erik Ruts en Lutger Brenninkmeijer nemen de deelnemers mee in de wondere wereld van sponsorland middels twee cursusavonden en een thuisopdracht. Het doel van deze twee avonden is dat de vereniging in staat is om een effectief sponsorplan zelf te ontwerpen en uit te bouwen.

 

Cursus NAH

Heeft u de zorg voor iemand met een niet aangeboren hersenletsel (NAH)? Bijvoorbeeld:

 • Jouw partner heeft een hersenbloeding gehad
 • Een hersentumor bij jouw moeder
 • Hersenletsel bij jouw zoon na een ongeluk
 • Jouw zusje is getroffen door een hersenvliesontsteking


Dan ben je mantelzorger en bieden wij jouw deze cursus aan.
Een cursus met tips en praktische informatie hoe met deze veranderingen om te gaan. De cursus wordt gegeven door deskundigen op het gebied van hersenletsel en mantelzorgondersteuning. In de eerste bijeenkomst vertelt dr. Tans, neuroloog bij de MC groep, over de rol die onze hersenen spelen in ons gedrag en onze persoonlijkheid.

 

Instructie Verantwoord Alcohol Gebruik

Vrijwilligers die bardiensten draaien, dienen te werken volgens en kennis te hebben van onderstaande instructiepunten:

 • Doel van de Drank- en Horecawet
 • Alcohol bestuursregelement
 • Schenkverboden
 • Alcohol en de Wegenverkeerswet
 • Gevolgen van niet nakomen van voorschriften en regels
 • Informatie over alcoholhoudende drank
 • Alcohol en de hersenen
 • Nadelige korte termijn gevolgen overmatig alcoholgebruik
 • Nadelige lange termijn gevolgen overmatig alcoholgebruik
 • Verantwoord alcoholgebruik
 • Overmatig alcoholgebruik
 • Indicatie alcoholverslaving

 

Kick Off Opgroei Cafe

Het Opgroei Cafe is een samenwerking tussen Carrefour en Flevomeer Bibliotheek. Opgroei Cafe is voor ouders uit Noordoostpolder die elkaar daar kunnen treffen om met elkaar, en met deskundigen van preventief jeugdwerk, te kunnen praten over allerlei opgroei vragen en thema's.

 

Muziek uw rustpunt en energie leveraar

In samenwerking met Jeannette Tulder biedt de Vrijwilligersacademie van Carrefour jou een training aan waarbij jij handvatten krijgt om jouw rustpunt te ontdekken en energie op te doen. Jij maakt kennis met de positieve invloed van muziek en klanken op jouw leven. Jij leert met behulp van verschillende oefeningen hoe muziek en klanken jou kunnen helpen te ontspannen of juist nieuwe energie te geven. Jij ervaart hoe het is om in het nu te zijn en te luisteren naar de klanken van jouw eigen lichaam.

 

Themabijeenkomst voor Vrijwilligersorganisaties

Jij krijgt deze avond 3 workshops aangeboden die allemaal te maken hebben met de presentatie van jouw organisatie naar buiten. In een carrouselvorm volg jij alle drie de workshops die ca. 40 minuten duren.
De onderwerpen zijn:

 • Succesvol samenwerken met bedrijven door Reggy Broekhuijsse van Good Connection
 • Fondsenwerving door Henk Veurman van de Sesam Academie
 • Hoe presenteer ik mijn organisatie in de media door Robert-Jan Knook van KNOOK en bekend van radio en tv.

 

Vind en Bind Vrijwilligers (VBV)

Jij bent op zoek naar enthousiaste, welwillende en geschikte vrijwilligers. Heb jij je wel eens afgevraagd of jouw organisatie aantrekkelijk genoeg is en of je kunt inspelen op hun wensen?

Het lijkt steeds moeilijker goede vrijwilligers te vinden en daarmee de continuïteit van uw organisatie te waarborgen. In de interactieve cursus Vind&Bind Vrijwilligers kijken we naar de vraag en het aanbod en hoe we deze op elkaar kunnen laten aansluiten. De essentiële vraag is: “Waarom zou iemand bij uw organisatie vrijwilliger willen worden?”.

Naast het antwoord op deze vraag reiken wij jou handvatten aan voor een duurzaam vrijwilligersbestand.

Thema’s die aan bod komen:

 • Aantrekkelijke organisaties hebben oog en oor voor vrijwilligers
 • Het bezinnen, binnenhalen, begeleiden, belonen, behouden en beëindigen
 • Het benutten van kwaliteiten van vrijwilligers vraagt om talentgericht samenwerken
 • Flexibiliteit vergroot duurzaamheid en continuïteit .

 

Schminken, dat kunt u ook

In twee bijeenkomsten leert u de basistechnieken van het schminken. Deze training is heel geschikt voor vrijwilligers die bij verschillende activiteiten kinderen schminken.

 

 

 

 

 

Volg ons ook op
<h4>vrijwilligerspuntnop.nl sitemap:</h4> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/home">Home</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen-overzicht">Opleidingen</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen-introductie">Introductie</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen">Actueel aanbod</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/opleidingen-overzicht-compleet"><b>Overzicht aangeboden opleidingen</b></a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/agenda">Agenda</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/organisaties">Organisaties</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partners-overzicht">Partners</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partners">Partner worden</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partner-samenwerkingsovereenkomst">Voorbeeld Samenwerkingsovereenkomst</a><br /> -<a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/partners-vrijwilligersacademie">Wie zijn onze partners</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/contact">Contact</a><br /> <a href="https://www.vrijwilligerspuntnop.nl/academie/privacy">Privacy</a><br />